Our Promise

OM Ceska republika, z.s., is committed to respecting your privacy and ensuring the personal information you have entrusted to us is processed in accordance with the Data Protection Act 1998 and the Privacy & Electronic Communications Regulations 2003.
These laws will be updated in May 2018 to strengthen your rights and give you control over the personal information that organisations hold about you.

1. Definitions
The data protection declaration of the OM Ceska republika, z.s., is based on the terms used by the European legislator for the adoption of the General Data Protection Regulation (GDPR). Our data protection declaration should be legible and understandable for the general public, as well as our customers and business partners. To ensure this, we would like to first explain the terminology used.

In this data protection declaration, we use, inter alia, the following terms:
• a) Personal data
Personal data means any information relating to an identified or identifiable natural person (“data subject”). An identifiable natural person is one who can be identified, directly or indirectly, in particular by reference to an identifier such as a name, an identification number, location data, an online identifier or to one or more factors specific to the physical, physiological, genetic, mental, economic, cultural or social identity of that natural person.
• b) Data subject
Data subject is any identified or identifiable natural person, whose personal data is processed by the controller responsible for the processing.
• c) Processing
Processing is any operation or set of operations which is performed on personal data or on sets of personal data, whether or not by automated means, such as collection, recording, organisation, structuring, storage, adaptation or alteration, retrieval, consultation, use, disclosure by transmission, dissemination or otherwise making available, alignment or combination, restriction, erasure or destruction.
• d) Restriction of processing
Restriction of processing is the marking of stored personal data with the aim of limiting their processing in the future.
• e) Profiling
Profiling means any form of automated processing of personal data consisting of the use of personal data to evaluate certain personal aspects relating to a natural person, in particular to analyse or predict aspects concerning that natural person's performance at work, economic situation, health, personal preferences, interests, reliability, behaviour, location or movements.
• f) Pseudonymisation
Pseudonymisation is the processing of personal data in such a manner that the personal data can no longer be attributed to a specific data subject without the use of additional information, provided that such additional information is kept separately and is subject to technical and organisational measures to ensure that the personal data are not attributed to an identified or identifiable natural person.
• g) Controller or controller responsible for the processing
Controller or controller responsible for the processing is the natural or legal person, public authority, agency or other body which, alone or jointly with others, determines the purposes and means of the processing of personal data; where the purposes and means of such processing are determined by Union or Member State law, the controller or the specific criteria for its nomination may be provided for by Union or Member State law.
• h) Processor
Processor is a natural or legal person, public authority, agency or other body which processes personal data on behalf of the controller.
• i) Recipient
Recipient is a natural or legal person, public authority, agency or another body, to which the personal data are disclosed, whether a third party or not. However, public authorities which may receive personal data in the framework of a particular inquiry in accordance with Union or Member State law shall not be regarded as recipients; the processing of those data by those public authorities shall be in compliance with the applicable data protection rules according to the purposes of the processing.
• j) Third party
Third party is a natural or legal person, public authority, agency or body other than the data subject, controller, processor and persons who, under the direct authority of the controller or processor, are authorised to process personal data.
• k) Consent
Consent of the data subject is any freely given, specific, informed and unambiguous indication of the data subject's wishes by which he or she, by a statement or by a clear affirmative action, signifies agreement to the processing of personal data relating to him or her.

2. Name and Address of the controller
Controller for the purposes of the General Data Protection Regulation (GDPR), other data protection laws applicable in Member states of the European Union and other provisions related to data protection is:
OM Česká republika z.s.
Kolářská 2176/2
37007 České Budějovice
Czech Republic
Phone: +420 387 312 730
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.cz.om.org

3. Name and Address of the Data Protection Officer
The Data Protection Officer of the controller is:
Iva Minářová
OM Česká republika z.s.
Kolářská 2176/2
37007 České Budějovice
Czech Republic
Phone: +420 387 312 730
Mobil: +420 777 156 309
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.cz.om.org
Any data subject may, at any time, contact our Data Protection Officer directly with all questions and suggestions concerning data protection.
4. Collection of general data and information

The website of OM Ceska republika, z.s., collects a series of general data and information when a data subject or automated system calls up the website. This general data and information are stored in the server log files. Collected may be (1) the browser types and versions used, (2) the operating system used by the accessing system, (3) the website from which an accessing system reaches our website (so-called referrers), (4) the sub-websites, (5) the date and time of access to the Internet site, (6) an Internet protocol address (IP address), (7) the Internet service provider of the accessing system, and (8) any other similar data and information that may be used in the event of attacks on our information technology systems.
When using these general data and information, OM Ceska republika, z.s., does not draw any conclusions about the data subject. Rather, this information is needed to (1) deliver the content of our website correctly, (2) optimize the content of our website as well as its advertisement, (3) ensure the long-term viability of our information technology systems and website technology, and (4) provide law enforcement authorities with the information necessary for criminal prosecution in case of a cyber-attack. Therefore, OM Ceska republika, z.s., analyzes anonymously collected data and information statistically, with the aim of increasing the data protection and data security of our enterprise, and to ensure an optimal level of protection for the personal data we process. The anonymous data of the server log files are stored separately from all personal data provided by a data subject.

5. Routine erasure and blocking of personal data
The data controller shall process and store the personal data of the data subject only for the period necessary to achieve the purpose of storage, or as far as this is granted by the European legislator or other legislators in laws or regulations to which the controller is subject to.
If the storage purpose is not applicable, or if a storage period prescribed by the European legislator or another competent legislator expires, the personal data are routinely blocked or erased in accordance with legal requirements.

6. Rights of the data subject
• a) Right of confirmation
Each data subject shall have the right granted by the European legislator to obtain from the controller the confirmation as to whether or not personal data concerning him or her are being processed. If a data subject wishes to avail himself of this right of confirmation, he or she may, at any time, contact any employee of the controller.
• b) Right of access
Each data subject shall have the right granted by the European legislator to obtain from the controller free information about his or her personal data stored at any time and a copy of this information. Furthermore, the European directives and regulations grant the data subject access to the following information:
o the purposes of the processing;
o the categories of personal data concerned;
o the recipients or categories of recipients to whom the personal data have been or will be disclosed, in particular recipients in third countries or international organisations;
o where possible, the envisaged period for which the personal data will be stored, or, if not possible, the criteria used to determine that period;
o the existence of the right to request from the controller rectification or erasure of personal data, or restriction of processing of personal data concerning the data subject, or to object to such processing;
o the existence of the right to lodge a complaint with a supervisory authority;
o where the personal data are not collected from the data subject, any available information as to their source;
o the existence of automated decision-making, including profiling, referred to in Article 22(1) and (4) of the GDPR and, at least in those cases, meaningful information about the logic involved, as well as the significance and envisaged consequences of such processing for the data subject.
Furthermore, the data subject shall have a right to obtain information as to whether personal data are transferred to a third country or to an international organisation. Where this is the case, the data subject shall have the right to be informed of the appropriate safeguards relating to the transfer.
• c) Right to rectification
Each data subject shall have the right granted by the European legislator to obtain from the controller without undue delay the rectification of inaccurate personal data concerning him or her. Taking into account the purposes of the processing, the data subject shall have the right to have incomplete personal data completed, including by means of providing a supplementary statement.
If a data subject wishes to exercise this right to rectification, he or she may, at any time, contact any employee of the controller.
• d) Right to erasure (Right to be forgotten)
Each data subject shall have the right granted by the European legislator to obtain from the controller the erasure of personal data concerning him or her without undue delay, and the controller shall have the obligation to erase personal data without undue delay where one of the following grounds applies, as long as the processing is not necessary:
o The personal data are no longer necessary in relation to the purposes for which they were collected or otherwise processed.
o The data subject withdraws consent to which the processing is based according to point (a) of Article 6(1) of the GDPR, or point (a) of Article 9(2) of the GDPR, and where there is no other legal ground for the processing.
o The data subject objects to the processing pursuant to Article 21(1) of the GDPR and there are no overriding legitimate grounds for the processing, or the data subject objects to the processing pursuant to Article 21(2) of the GDPR.
o The personal data have been unlawfully processed.
o The personal data must be erased for compliance with a legal obligation in Union or Member State law to which the controller is subject.
o The personal data have been collected in relation to the offer of information society services referred to in Article 8(1) of the GDPR.
If one of the aforementioned reasons applies, and a data subject wishes to request the erasure of personal data stored by the ENTITY, he or she may, at any time, contact any employee of the controller. An employee of OM Ceska republika, z.s., shall promptly ensure that the erasure request is complied with immediately.
Where the controller has made personal data public and is obliged pursuant to Article 17(1) to erase the personal data, the controller, taking account of available technology and the cost of implementation, shall take reasonable steps, including technical measures, to inform other controllers processing the personal data that the data subject has requested erasure by such controllers of any links to, or copy or replication of, those personal data, as far as processing is not required. An employees of OM Ceska republika, z.s., will arrange the necessary measures in individual cases.
• e) Right of restriction of processing
Each data subject shall have the right granted by the European legislator to obtain from the controller restriction of processing where one of the following applies:
o The accuracy of the personal data is contested by the data subject, for a period enabling the controller to verify the accuracy of the personal data.
o The processing is unlawful and the data subject opposes the erasure of the personal data and requests instead the restriction of their use instead.
o The controller no longer needs the personal data for the purposes of the processing, but they are required by the data subject for the establishment, exercise or defence of legal claims.
o The data subject has objected to processing pursuant to Article 21(1) of the GDPR pending the verification whether the legitimate grounds of the controller override those of the data subject.
If one of the aforementioned conditions is met, and a data subject wishes to request the restriction of the processing of personal data stored by OM Ceska republika, z.s.,, he or she may at any time contact any employee of the controller. The employee of OM Ceska republika, z.s., will arrange the restriction of the processing.

• f) Right to data portability
Each data subject shall have the right granted by the European legislator, to receive the personal data concerning him or her, which was provided to a controller, in a structured, commonly used and machine-readable format. He or she shall have the right to transmit those data to another controller without hindrance from the controller to which the personal data have been provided, as long as the processing is based on consent pursuant to point (a) of Article 6(1) of the GDPR or point (a) of Article 9(2) of the GDPR, or on a contract pursuant to point (b) of Article 6(1) of the GDPR, and the processing is carried out by automated means, as long as the processing is not necessary for the performance of a task carried out in the public interest or in the exercise of official authority vested in the controller.
Furthermore, in exercising his or her right to data portability pursuant to Article 20(1) of the GDPR, the data subject shall have the right to have personal data transmitted directly from one controller to another, where technically feasible and when doing so does not adversely affect the rights and freedoms of others.
In order to assert the right to data portability, the data subject may at any time contact any employee of OM Ceska republika, z.s.,.

• g) Right to object
Each data subject shall have the right granted by the European legislator to object, on grounds relating to his or her particular situation, at any time, to processing of personal data concerning him or her, which is based on point (e) or (f) of Article 6(1) of the GDPR. This also applies to profiling based on these provisions.
OM Ceska republika, z.s., shall no longer process the personal data in the event of the objection, unless we can demonstrate compelling legitimate grounds for the processing which override the interests, rights and freedoms of the data subject, or for the establishment, exercise or defence of legal claims.
If OM Ceska republika, z.s., processes personal data for direct marketing purposes, the data subject shall have the right to object at any time to processing of personal data concerning him or her for such marketing. This applies to profiling to the extent that it is related to such direct marketing. If the data subject objects to OM Ceska republika, z.s., to the processing for direct marketing purposes, OM Ceska republika, z.s., will no longer process the personal data for these purposes.
In addition, the data subject has the right, on grounds relating to his or her particular situation, to object to processing of personal data concerning him or her by OM Ceska republika, z.s., for scientific or historical research purposes, or for statistical purposes pursuant to Article 89(1) of the GDPR, unless the processing is necessary for the performance of a task carried out for reasons of public interest.
In order to exercise the right to object, the data subject may contact any employee of OM Ceska republika, z.s.. In addition, the data subject is free in the context of the use of information society services, and notwithstanding Directive 2002/58/EC, to use his or her right to object by automated means using technical specifications.
• h) Automated individual decision-making, including profiling
Each data subject shall have the right granted by the European legislator not to be subject to a decision based solely on automated processing, including profiling, which produces legal effects concerning him or her, or similarly significantly affects him or her, as long as the decision (1) is not is necessary for entering into, or the performance of, a contract between the data subject and a data controller, or (2) is not authorised by Union or Member State law to which the controller is subject and which also lays down suitable measures to safeguard the data subject's rights and freedoms and legitimate interests, or (3) is not based on the data subject's explicit consent.
If the decision (1) is necessary for entering into, or the performance of, a contract between the data subject and a data controller, or (2) it is based on the data subject's explicit consent, OM Ceska republika, z.s., shall implement suitable measures to safeguard the data subject's rights and freedoms and legitimate interests, at least the right to obtain human intervention on the part of the controller, to express his or her point of view and contest the decision.
If the data subject wishes to exercise the rights concerning automated individual decision-making, he or she may, at any time, contact any employee of OM Ceska republika, z.s..
• i) Right to withdraw data protection consent
Each data subject shall have the right granted by the European legislator to withdraw his or her consent to processing of his or her personal data at any time.
f the data subject wishes to exercise the right to withdraw the consent, he or she may, at any time, contact any employee of OM Ceska republika, z.s..

7. Data protection provisions about the application and use of Facebook
On this website, the controller has integrated components of the enterprise Facebook. Facebook is a social network.
A social network is a place for social meetings on the Internet, an online community, which usually allows users to communicate with each other and interact in a virtual space. A social network may serve as a platform for the exchange of opinions and experiences, or enable the Internet community to provide personal or business-related information. Facebook allows social network users to include the creation of private profiles, upload photos, and network through friend requests.
The operating company of Facebook is Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, United States. If a person lives outside of the United States or Canada, the controller is the Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland.
With each call-up to one of the individual pages of this Internet website, which is operated by the controller and into which a Facebook component (Facebook plug-ins) was integrated, the web browser on the information technology system of the data subject is automatically prompted to download display of the corresponding Facebook component from Facebook through the Facebook component. An overview of all the Facebook Plug-ins may be accessed under https://developers.facebook.com/docs/plugins/. During the course of this technical procedure, Facebook is made aware of what specific sub-site of our website was visited by the data subject.
If the data subject is logged in at the same time on Facebook, Facebook detects with every call-up to our website by the data subject—and for the entire duration of their stay on our Internet site—which specific sub-site of our Internet page was visited by the data subject. This information is collected through the Facebook component and associated with the respective Facebook account of the data subject. If the data subject clicks on one of the Facebook buttons integrated into our website, e.g. the "Like" button, or if the data subject submits a comment, then Facebook matches this information with the personal Facebook user account of the data subject and stores the personal data.
Facebook always receives, through the Facebook component, information about a visit to our website by the data subject, whenever the data subject is logged in at the same time on Facebook during the time of the call-up to our website. This occurs regardless of whether the data subject clicks on the Facebook component or not. If such a transmission of information to Facebook is not desirable for the data subject, then he or she may prevent this by logging off from their Facebook account before a call-up to our website is made.
The data protection guideline published by Facebook, which is available at https://facebook.com/about/privacy/, provides information about the collection, processing and use of personal data by Facebook. In addition, it is explained there what setting options Facebook offers to protect the privacy of the data subject. In addition, different configuration options are made available to allow the elimination of data transmission to Facebook. These applications may be used by the data subject to eliminate a data transmission to Facebook.

8. Data protection provisions about the application and use of Getty Images Photos
On this website, the controller has integrated components of the enterprise Getty Images. Getty Images is an American picture agency. A picture agency is an enterprise which provides images and other image material on the market. Generally, picture agencies market photographs, illustrations and footage. A picture agency licenses different customers, in particular Internet website operators, editors of print and television media and advertising agencies, the images used by them.
The operating company of the Getty Images components is Getty Images International, 1st floor, The Herbert Building, The Park, Carrickmines, Dublin 18, Ireland.
Getty Images allows the embedding of stock images (where possibly free of charge). Embedding is the inclusion or integration of any specific foreign content, e.g. text, video or image data provided by a foreign website, and then appears on the own website. A so-called embedded code is used to embed. An embedded code is an HTML code that is integrated into a website from a website owner. When an embedded code is integrated by a website owner, the external content of the other website is displayed by default immediately, as long as a website is visited. To display third-party content, the external content is loaded directly from the other Internet site. Getty Images provides further information about the embedded of content under http://www.gettyimages.de/resources/embed.
Through the technical implementation of the embedded code, which allows the image display of the images of Getty Images, the IP address of the Internet connection, through which the data subject accesses our website, is transmitted to Getty Images. Further, Getty Images collects our website, browser type, browser language, and time and length of access. In addition, Getty Images may collect navigation information, which is information about which of our subpages have been visited by the data subject and which links have been clicked on, as well as other interactions that the data subject has carried out when visiting our website. This data may be stored and analyzed by Getty Images.
Further information and the applicable data protection provisions of Getty Images may be retrieved under http://www.gettyimages.de/enterprise/privacy-policy.

9. Data protection provisions about the application and use of Google AdSense
On this website, the controller has integrated Google AdSense. Google AdSense is an online service which allows the placement of advertising on third-party sites. Google AdSense is based on an algorithm that selects advertisements displayed on third-party sites to match with the content of the respective third-party site. Google AdSense allows an interest-based targeting of the Internet user, which is implemented by means of generating individual user profiles.
The operating company of Google's AdSense component is Alphabet Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, United States.
The purpose of Google's AdSense component is the integration of advertisements on our website. Google AdSense places a cookie on the information technology system of the data subject. The definition of cookies is explained above. With the setting of the cookie, Alphabet Inc. is enabled to analyze the use of our website. With each call-up to one of the individual pages of this Internet site, which is operated by the controller and into which a Google AdSense component is integrated, the Internet browser on the information technology system of the data subject will automatically submit data through the Google AdSense component for the purpose of online advertising and the settlement of commissions to Alphabet Inc. During the course of this technical procedure, the enterprise Alphabet Inc. gains knowledge of personal data, such as the IP address of the data subject, which serves Alphabet Inc., inter alia, to understand the origin of visitors and clicks and subsequently create commission settlements.
The data subject may, as stated above, prevent the setting of cookies through our website at any time by means of a corresponding adjustment of the web browser used and thus permanently deny the setting of cookies. Such an adjustment to the Internet browser used would also prevent Alphabet Inc. from setting a cookie on the information technology system of the data subject. Additionally, cookies already in use by Alphabet Inc. may be deleted at any time via a web browser or other software programs.
Furthermore, Google AdSense also uses so-called tracking pixels. A tracking pixel is a miniature graphic that is embedded in web pages to enable a log file recording and a log file analysis through which a statistical analysis may be performed. Based on the embedded tracking pixels, Alphabet Inc. is able to determine if and when a website was opened by a data subject, and which links were clicked on by the data subject. Tracking pixels serve, inter alia, to analyze the flow of visitors on a website.
Through Google AdSense, personal data and information—which also includes the IP address, and is necessary for the collection and accounting of the displayed advertisements—is transmitted to Alphabet Inc. in the United States of America. These personal data will be stored and processed in the United States of America. The Alphabet Inc. may disclose the collected personal data through this technical procedure to third parties.
Google AdSense is further explained under the following link https://www.google.com/intl/en/adsense/start/.

10. Data protection provisions about the application and use of Google Analytics (with anonymization function)
On this website, the controller has integrated the component of Google Analytics (with the anonymizer function). Google Analytics is a web analytics service. Web analytics is the collection, gathering, and analysis of data about the behavior of visitors to websites. A web analysis service collects, inter alia, data about the website from which a person has come (the so-called referrer), which sub-pages were visited, or how often and for what duration a sub-page was viewed. Web analytics are mainly used for the optimization of a website and in order to carry out a cost-benefit analysis of Internet advertising.
The operator of the Google Analytics component is Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, United States.
For the web analytics through Google Analytics the controller uses the application "_gat. _anonymizeIp". By means of this application the IP address of the Internet connection of the data subject is abridged by Google and anonymised when accessing our websites from a Member State of the European Union or another Contracting State to the Agreement on the European Economic Area.
The purpose of the Google Analytics component is to analyze the traffic on our website. Google uses the collected data and information, inter alia, to evaluate the use of our website and to provide online reports, which show the activities on our websites, and to provide other services concerning the use of our Internet site for us.
Google Analytics places a cookie on the information technology system of the data subject. The definition of cookies is explained above. With the setting of the cookie, Google is enabled to analyze the use of our website. With each call-up to one of the individual pages of this Internet site, which is operated by the controller and into which a Google Analytics component was integrated, the Internet browser on the information technology system of the data subject will automatically submit data through the Google Analytics component for the purpose of online advertising and the settlement of commissions to Google. During the course of this technical procedure, the enterprise Google gains knowledge of personal information, such as the IP address of the data subject, which serves Google, inter alia, to understand the origin of visitors and clicks, and subsequently create commission settlements.
The cookie is used to store personal information, such as the access time, the location from which the access was made, and the frequency of visits of our website by the data subject. With each visit to our Internet site, such personal data, including the IP address of the Internet access used by the data subject, will be transmitted to Google in the United States of America. These personal data are stored by Google in the United States of America. Google may pass these personal data collected through the technical procedure to third parties.
The data subject may, as stated above, prevent the setting of cookies through our website at any time by means of a corresponding adjustment of the web browser used and thus permanently deny the setting of cookies. Such an adjustment to the Internet browser used would also prevent Google Analytics from setting a cookie on the information technology system of the data subject. In addition, cookies already in use by Google Analytics may be deleted at any time via a web browser or other software programs.
In addition, the data subject has the possibility of objecting to a collection of data that are generated by Google Analytics, which is related to the use of this website, as well as the processing of this data by Google and the chance to preclude any such. For this purpose, the data subject must download a browser add-on under the link https://tools.google.com/dlpage/gaoptout and install it. This browser add-on tells Google Analytics through a JavaScript, that any data and information about the visits of Internet pages may not be transmitted to Google Analytics. The installation of the browser add-ons is considered an objection by Google. If the information technology system of the data subject is later deleted, formatted, or newly installed, then the data subject must reinstall the browser add-ons to disable Google Analytics. If the browser add-on was uninstalled by the data subject or any other person who is attributable to their sphere of competence, or is disabled, it is possible to execute the reinstallation or reactivation of the browser add-ons.
Further information and the applicable data protection provisions of Google may be retrieved under https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ and under http://www.google.com/analytics/terms/us.html. Google Analytics is further explained under the following Link https://www.google.com/analytics/.

11. Data protection provisions about the application and use of Google-AdWords
On this website, the controller has integrated Google AdWords. Google AdWords is a service for Internet advertising that allows the advertiser to place ads in Google search engine results and the Google advertising network. Google AdWords allows an advertiser to pre-define specific keywords with the help of which an ad on Google's search results only then displayed, when the user utilizes the search engine to retrieve a keyword-relevant search result. In the Google Advertising Network, the ads are distributed on relevant web pages using an automatic algorithm, taking into account the previously defined keywords.
The operating company of Google AdWords is Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, UNITED STATES.
The purpose of Google AdWords is the promotion of our website by the inclusion of relevant advertising on the websites of third parties and in the search engine results of the search engine Google and an insertion of third-party advertising on our website.
If a data subject reaches our website via a Google ad, a conversion cookie is filed on the information technology system of the data subject through Google. The definition of cookies is explained above. A conversion cookie loses its validity after 30 days and is not used to identify the data subject. If the cookie has not expired, the conversion cookie is used to check whether certain sub-pages, e.g, the shopping cart from an online shop system, were called up on our website. Through the conversion cookie, both Google and the controller can understand whether a person who reached an AdWords ad on our website generated sales, that is, executed or canceled a sale of goods.
The data and information collected through the use of the conversion cookie is used by Google to create visit statistics for our website. These visit statistics are used in order to determine the total number of users who have been served through AdWords ads to ascertain the success or failure of each AdWords ad and to optimize our AdWords ads in the future. Neither our company nor other Google AdWords advertisers receive information from Google that could identify the data subject.
The conversion cookie stores personal information, e.g. the Internet pages visited by the data subject. Each time we visit our Internet pages, personal data, including the IP address of the Internet access used by the data subject, is transmitted to Google in the United States of America. These personal data are stored by Google in the United States of America. Google may pass these personal data collected through the technical procedure to third parties.
The data subject may, at any time, prevent the setting of cookies by our website, as stated above, by means of a corresponding setting of the Internet browser used and thus permanently deny the setting of cookies. Such a setting of the Internet browser used would also prevent Google from placing a conversion cookie on the information technology system of the data subject. In addition, a cookie set by Google AdWords may be deleted at any time via the Internet browser or other software programs.
The data subject has a possibility of objecting to the interest based advertisement of Google. Therefore, the data subject must access from each of the browsers in use the link www.google.de/settings/ads and set the desired settings.
Further information and the applicable data protection provisions of Google may be retrieved under https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

12. Data protection provisions about the application and use of Instagram
On this website, the controller has integrated components of the service Instagram. Instagram is a service that may be qualified as an audiovisual platform, which allows users to share photos and videos, as well as disseminate such data in other social networks.
The operating company of the services offered by Instagram is Instagram LLC, 1 Hacker Way, Building 14 First Floor, Menlo Park, CA, UNITED STATES.
With each call-up to one of the individual pages of this Internet site, which is operated by the controller and on which an Instagram component (Insta button) was integrated, the Internet browser on the information technology system of the data subject is automatically prompted to the download of a display of the corresponding Instagram component of Instagram. During the course of this technical procedure, Instagram becomes aware of what specific sub-page of our website was visited by the data subject.
If the data subject is logged in at the same time on Instagram, Instagram detects with every call-up to our website by the data subject—and for the entire duration of their stay on our Internet site—which specific sub-page of our Internet page was visited by the data subject. This information is collected through the Instagram component and is associated with the respective Instagram account of the data subject. If the data subject clicks on one of the Instagram buttons integrated on our website, then Instagram matches this information with the personal Instagram user account of the data subject and stores the personal data.
Instagram receives information via the Instagram component that the data subject has visited our website provided that the data subject is logged in at Instagram at the time of the call to our website. This occurs regardless of whether the person clicks on the Instagram button or not. If such a transmission of information to Instagram is not desirable for the data subject, then he or she can prevent this by logging off from their Instagram account before a call-up to our website is made.
Further information and the applicable data protection provisions of Instagram may be retrieved under https://help.instagram.com/155833707900388 and https://www.instagram.com/about/legal/privacy/.

13. Data protection provisions about the application and use of LinkedIn
The controller has integrated components of the LinkedIn Corporation on this website. LinkedIn is a web-based social network that enables users with existing business contacts to connect and to make new business contacts. Over 400 million registered people in more than 200 countries use LinkedIn. Thus, LinkedIn is currently the largest platform for business contacts and one of the most visited websites in the world.
The operating company of LinkedIn is LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court Mountain View, CA 94043, UNITED STATES. For privacy matters outside of the UNITED STATES LinkedIn Ireland, Privacy Policy Issues, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ireland, is responsible.
With each call-up to one of the individual pages of this Internet site, which is operated by the controller and on which a LinkedIn component (LinkedIn plug-in) was integrated, the Internet browser on the information technology system of the data subject is automatically prompted to the download of a display of the corresponding LinkedIn component of LinkedIn. Further information about the LinkedIn plug-in may be accessed under https://developer.linkedin.com/plugins. During the course of this technical procedure, LinkedIn gains knowledge of what specific sub-page of our website was visited by the data subject.
If the data subject is logged in at the same time on LinkedIn, LinkedIn detects with every call-up to our website by the data subject—and for the entire duration of their stay on our Internet site—which specific sub-page of our Internet page was visited by the data subject. This information is collected through the LinkedIn component and associated with the respective LinkedIn account of the data subject. If the data subject clicks on one of the LinkedIn buttons integrated on our website, then LinkedIn assigns this information to the personal LinkedIn user account of the data subject and stores the personal data.
LinkedIn receives information via the LinkedIn component that the data subject has visited our website, provided that the data subject is logged in at LinkedIn at the time of the call-up to our website. This occurs regardless of whether the person clicks on the LinkedIn button or not. If such a transmission of information to LinkedIn is not desirable for the data subject, then he or she may prevent this by logging off from their LinkedIn account before a call-up to our website is made.
LinkedIn provides under https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls the possibility to unsubscribe from e-mail messages, SMS messages and targeted ads, as well as the ability to manage ad settings. LinkedIn also uses affiliates such as Eire, Google Analytics, BlueKai, DoubleClick, Nielsen, Comscore, Eloqua, and Lotame. The setting of such cookies may be denied under https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy. The applicable privacy policy for LinkedIn is available under https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. The LinkedIn Cookie Policy is available under https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy.

14. Data protection provisions about the application and use of Pinterest
On this website, the controller has integrated components of Pinterest Inc. Pinterest is a so-called social network. A social network is an Internet social meeting place, an online community that allows users to communicate and interact with each other in a virtual space. A social network may serve as a platform for the exchange of opinions and experiences, or allow the Internet community to provide personal or company-related information. Pinterest enables the users of the social network to publish, inter alia, picture collections and individual pictures as well as descriptions on virtual pinboards (so-called pins), which can then be shared by other user's (so-called re-pins) or commented on.
The operating company of Pinterest is Pinterest Inc., 808 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, UNITED STATES.
With each call-up to one of the individual pages of this Internet site, which is operated by the controller and on which a Pinterest component (Pinterest plug-in) was integrated, the Internet browser on the information technology system of the data subject automatically prompted to download through the respective Pinterest component a display of the corresponding Pinterest component. Further information on Pinterest is available under https://pinterest.com/. During the course of this technical procedure, Pinterest gains knowledge of what specific sub-page of our website is visited by the data subject.
If the data subject is logged in at the same time on Pinterest, Pinterest detects with every call-up to our website by the data subject—and for the entire duration of their stay on our Internet site—which specific sub-page of our Internet page was visited by the data subject. This information is collected through the Pinterest component and associated with the respective Pinterest account of the data subject. If the data subject clicks on one of the Pinterest buttons, integrated on our website, then Pinterest assigns this information to the personal Pinterest user account of the data subject and stores the personal data.
Pinterest receives information via the Pinterest component that the data subject has visited our website, provided that the data subject is logged in at Pinterest at the time of the call-up to our website. This occurs regardless of whether the person clicks on the Pinterest component or not. If such a transmission of information to Pinterest is not desirable for the data subject, then he or she may prevent this by logging off from their Pinterest account before a call-up to our website is made.
The data protection guideline published by Pinterest, which is available under https://about.pinterest.com/privacy-policy, provides information on the collection, processing and use of personal data by Pinterest.

15. Data protection provisions about the application and use of Twitter
On this website, the controller has integrated components of Twitter. Twitter is a multilingual, publicly-accessible microblogging service on which users may publish and spread so-called ‘tweets,’ e.g. short messages, which are limited to 140 characters. These short messages are available for everyone, including those who are not logged on to Twitter. The tweets are also displayed to so-called followers of the respective user. Followers are other Twitter users who follow a user's tweets. Furthermore, Twitter allows you to address a wide audience via hashtags, links or retweets.
The operating company of Twitter is Twitter, Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, UNITED STATES.
With each call-up to one of the individual pages of this Internet site, which is operated by the controller and on which a Twitter component (Twitter button) was integrated, the Internet browser on the information technology system of the data subject is automatically prompted to download a display of the corresponding Twitter component of Twitter. Further information about the Twitter buttons is available under https://about.twitter.com/de/resources/buttons. During the course of this technical procedure, Twitter gains knowledge of what specific sub-page of our website was visited by the data subject. The purpose of the integration of the Twitter component is a retransmission of the contents of this website to allow our users to introduce this web page to the digital world and increase our visitor numbers.
If the data subject is logged in at the same time on Twitter, Twitter detects with every call-up to our website by the data subject and for the entire duration of their stay on our Internet site which specific sub-page of our Internet page was visited by the data subject. This information is collected through the Twitter component and associated with the respective Twitter account of the data subject. If the data subject clicks on one of the Twitter buttons integrated on our website, then Twitter assigns this information to the personal Twitter user account of the data subject and stores the personal data.
Twitter receives information via the Twitter component that the data subject has visited our website, provided that the data subject is logged in on Twitter at the time of the call-up to our website. This occurs regardless of whether the person clicks on the Twitter component or not. If such a transmission of information to Twitter is not desirable for the data subject, then he or she may prevent this by logging off from their Twitter account before a call-up to our website is made.
The applicable data protection provisions of Twitter may be accessed under https://twitter.com/privacy?lang=en.

16. Payment Method: Data protection provisions about the use of PayPal as a payment processor
On this website, the controller has integrated components of PayPal. PayPal is an online payment service provider. Payments are processed via so-called PayPal accounts, which represent virtual private or business accounts. PayPal is also able to process virtual payments through credit cards when a user does not have a PayPal account. A PayPal account is managed via an e-mail address, which is why there are no classic account numbers. PayPal makes it possible to trigger online payments to third parties or to receive payments. PayPal also accepts trustee functions and offers buyer protection services.
The European operating company of PayPal is PayPal (Europe) S.à.r.l. & Cie. S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxembourg, Luxembourg.
If the data subject chooses "PayPal" as the payment option in the online shop during the ordering process, we automatically transmit the data of the data subject to PayPal. By selecting this payment option, the data subject agrees to the transfer of personal data required for payment processing.
The personal data transmitted to PayPal is usually first name, last name, address, email address, IP address, telephone number, mobile phone number, or other data necessary for payment processing. The processing of the purchase contract also requires such personal data, which are in connection with the respective order.
The transmission of the data is aimed at payment processing and fraud prevention. The controller will transfer personal data to PayPal, in particular, if a legitimate interest in the transmission is given. The personal data exchanged between PayPal and the controller for the processing of the data will be transmitted by PayPal to economic credit agencies. This transmission is intended for identity and creditworthiness checks.
PayPal will, if necessary, pass on personal data to affiliates and service providers or subcontractors to the extent that this is necessary to fulfill contractual obligations or for data to be processed in the order.
The data subject has the possibility to revoke consent for the handling of personal data at any time from PayPal. A revocation shall not have any effect on personal data which must be processed, used or transmitted in accordance with (contractual) payment processing.
The applicable data protection provisions of PayPal may be retrieved under https://www.paypal.com/us/webapps/mpp/ua/privacy-full.

17. Legal basis for the processing
Art. 6(1) lit. a GDPR serves as the legal basis for processing operations for which we obtain consent for a specific processing purpose. If the processing of personal data is necessary for the performance of a contract to which the data subject is party, as is the case, for example, when processing operations are necessary for the supply of goods or to provide any other service, the processing is based on Article 6(1) lit. b GDPR. The same applies to such processing operations which are necessary for carrying out pre-contractual measures, for example in the case of inquiries concerning our products or services. Is our company subject to a legal obligation by which processing of personal data is required, such as for the fulfillment of tax obligations, the processing is based on Art. 6(1) lit. c GDPR. In rare cases, the processing of personal data may be necessary to protect the vital interests of the data subject or of another natural person. This would be the case, for example, if a visitor were injured in our company and his name, age, health insurance data or other vital information would have to be passed on to a doctor, hospital or other third party. Then the processing would be based on Art. 6(1) lit. d GDPR. Finally, processing operations could be based on Article 6(1) lit. f GDPR. This legal basis is used for processing operations which are not covered by any of the abovementioned legal grounds, if processing is necessary for the purposes of the legitimate interests pursued by our company or by a third party, except where such interests are overridden by the interests or fundamental rights and freedoms of the data subject which require protection of personal data. Such processing operations are particularly permissible because they have been specifically mentioned by the European legislator. He considered that a legitimate interest could be assumed if the data subject is a client of the controller (Recital 47 Sentence 2 GDPR).

18. The legitimate interests pursued by the controller or by a third party
Where the processing of personal data is based on Article 6(1) lit. f GDPR our legitimate interest is to carry out our business in favor of the well-being of all our employees and the shareholders.

19. Period for which the personal data will be stored
The criteria used to determine the period of storage of personal data is the respective statutory retention period. After expiration of that period, the corresponding data is routinely deleted, as long as it is no longer necessary for the fulfillment of the contract or the initiation of a contract.

20. Provision of personal data as statutory or contractual requirement; Requirement necessary to enter into a contract; Obligation of the data subject to provide the personal data; possible consequences of failure to provide such data
We clarify that the provision of personal data is partly required by law (e.g. tax regulations) or can also result from contractual provisions (e.g. information on the contractual partner). Sometimes it may be necessary to conclude a contract that the data subject provides us with personal data, which must subsequently be processed by us. The data subject is, for example, obliged to provide us with personal data when our company signs a contract with him or her. The non-provision of the personal data would have the consequence that the contract with the data subject could not be concluded. Before personal data is provided by the data subject, the data subject must contact any employee. The employee clarifies to the data subject whether the provision of the personal data is required by law or contract or is necessary for the conclusion of the contract, whether there is an obligation to provide the personal data and the consequences of non-provision of the personal data.

21. Existence of automated decision-making
As a responsible company, we do not use automatic decision-making or profiling.

22. Changes to this Data Privacy Policy
OM Ceska republika, z.s., will review this privacy notice regularly and may update it at any time for example, in the event of changes in law or how we operate. Please do check our website from time to time. If there are any significant changes in the way we process your personal information, we will provide a prominent notice on our website or send you a notification.

 

 

Náš závazek

OM Česká republika, z.s. se zavazuje respektovat vaše soukromí a zajistit, aby osobní údaje, které jste nám svěřili, byly zpracovávány v souladu se Zákonem o ochraně dat z roku 1998 a Pravidly ochrany osobních údajů a elektronických komunikací z roku 2003.

Tyto zákony budou 25. května 2018 aktualizovány, aby posílily vaše práva a poskytly vám kontrolu nad osobními informacemi, které organizace o vás mají.

  1. Definice

Prohlášení o ochraně údajů OM Česká republika, z.s. je založeno na termínech používaných evropským zákonodárcem pro přijetí obecného nařízení o ochraně údajů (GDPR). Naše prohlášení o ochraně údajů by mělo být čitelné a srozumitelné pro širokou veřejnost, stejně jako pro naše zákazníky a obchodní partnery. Abychom toto zajistili, nejprve bychom chtěli vysvětlit použitou terminologii.

V tomto prohlášení o ochraně údajů používáme mimo jiné následující pojmy:

Osobní údaje

  1. a) Osobní údaje jsou veškeré informace týkající se identifikované nebo identifikovatelné fyzické osoby ("subjekt údajů").

Identifikovatelná fyzická osoba je osoba, která může být identifikována přímo nebo nepřímo zejména odkazem na identifikátor, jako je název, identifikační číslo, údaje o poloze, on-line identifikátor nebo jeden nebo více faktorů specifických pro fyzickou, fyziologickou, genetickou, duševní, ekonomickou, kulturní nebo sociální identitu této fyzické osoby.

Subjekt údajů

  1. b) Subjekt údajů je každá identifikovaná nebo identifikovatelná fyzická osoba, jejíž osobní údaje zpracovává správce odpovědný za zpracování.

Zpracování

  1. c) Zpracováním se rozumí jakákoli operace nebo soubor operací, které se provádějí na osobních údajích nebo na souborech osobních údajů, ať již automatizovanými prostředky, jako je shromažďování, záznam, organizace, strukturování, uchovávání, přizpůsobení nebo změna, vyhledávání, konzultace, zveřejnění prostřednictvím přenosu, šíření nebo jiné zpřístupnění, srovnávání nebo kombinace, omezení, vymazání nebo zničení.

Omezení zpracování

  1. d) Omezením zpracování se rozumí označování uložených osobních údajů s cílem omezit jejich zpracování v budoucnu.

Profilování

  1. e) Profilováním se rozumí jakákoli forma automatizovaného zpracování osobních údajů spočívající v použití osobních údajů k posouzení určitých osobních aspektů vztahujících se k fyzické osobě, zejména k analýze nebo předvídání aspektů týkajících se výkonu fyzické osoby v zaměstnání, hospodářské situace, zdraví, osobních preferencí, zájmů, spolehlivosti, chování, umístění nebo pohybu.

Pseudonymizace

  1. f) Pseudonymizace je zpracování osobních údajů takovým způsobem, že osobní údaje již nelze přiřadit konkrétnímu subjektu údajů bez použití dalších informací za předpokladu, že tyto dodatečné informace jsou uchovávány odděleně a podléhají technickým a organizačním opatřením k zajištění toho, aby osobní údaje nebyly přiřazeny identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě.

Kontrolor odpovědný za zpracování

  1. g) Kontrolním pracovníkem odpovědným za zpracování je fyzická nebo právnická osoba, veřejný orgán, agentura nebo jiný subjekt, který sám nebo společně s jinými určuje účel a prostředky zpracování osobních údajů; pokud jsou účely a způsoby takového zpracování stanoveny právními předpisy Unie nebo členského státu, správce nebo zvláštní kritéria pro jeho jmenování mohou být stanovena právem Unie nebo členským státem.

Zpracovatel

  1. h) Zpracovatel je fyzická nebo právnická osoba, veřejný orgán, agentura nebo jiný subjekt, který zpracovává osobní údaje jménem správce.

Příjemce

  1. i) Příjemcem je fyzická nebo právnická osoba, veřejný orgán, agentura nebo jiný subjekt, jemuž jsou osobní údaje zpřístupněny, ať už se jedná o třetí stranu nebo ne. Orgány veřejné moci, které mohou obdržet osobní údaje v rámci konkrétního šetření v souladu s právem Unie nebo členského státu, se však nepovažují za příjemce; zpracování těchto údajů těmito veřejnými orgány musí být v souladu s platnými pravidly ochrany údajů podle účelu zpracování.

Třetí strana

  1. j) Třetí stranou se rozumí fyzická nebo právnická osoba, veřejný orgán, agentura nebo subjekt jiný než subjekt údajů, kontrolor, zpracovatel a osoby, které jsou pod přímou autoritou správce nebo zpracovatele oprávněny zpracovávat osobní údaje.

Souhlas

  1. k) Souhlas subjektu údajů je jakékoli svobodné, specifické, informované a jednoznačné uvedení přání subjektu údajů, jímž se vyjádřením nebo jednoznačným potvrzením souhlasí se zpracováním osobních údajů, které se ho týkají.

 

  1. Jméno a adresa správce

Správce pro účely obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR), jiných zákonů o ochraně údajů platných v členských státech Evropské unie a dalších ustanovení týkajících se ochrany údajů je:

OM Česká republika, z.s.

Kolářská 2176/2

370 07 České Budějovice

Česká republika

Telefon: +420 387 312 730

Email:     This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Website: www.cz.om.org

  1. Jméno a adresa úředníka pro ochranu údajů

Iva Minářová

OM Česká republika, z.s.

Kolářská 2176/2

370 07 České Budějovice

Česká republika

Telefon: +420 387 312 730

Mobil:     +420 777 156 309

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Website: www.cz.om.org

Jakýkoli subjekt údajů může kdykoli kontaktovat našeho pracovníka pro ochranu údajů přímo se všemi otázkami a návrhy týkajícími se ochrany údajů.

  1. Shromažďování obecných údajů a informací

Webová stránka OM Česká republika, z.s. shromažďuje sérii obecných dat a informací, pokud subjekt údajů nebo automatizovaný systém vyvolá webovou stránku. Tato obecná data a informace jsou uloženy v souborech protokolu serveru. Shromážděné mohou být (1) používané typy a verze prohlížečů, (2) operační systém používaný přístupovým systémem, (3) internetová stránka, z níž přístupový systém přichází na naše webové stránky (tzv. referenční služby), (4) datum a čas přístupu na internetovou stránku, (5) adresu internetového protokolu (IP adresu), (6) poskytovatele internetových služeb přístupového systému a (7) jakákoli jiná podobná data a informace, které mohou být použity v případě útoků na naše systémy informačních technologií.

Při použití těchto obecných dat a informací OM Česká republika, z.s. nevyvozuje žádné závěry o subjektu údajů. Tyto informace jsou spíše potřebné k tomu, abychom (1) správně doručili obsah našich webových stránek, (2) optimalizovali obsah našich webových stránek i jejich inzerci, (3) zajistili dlouhodobou životaschopnost našich informačních systémů a webových technologií a (4) poskytovali orgánům činným v trestním řízení informace nezbytné pro trestní stíhání v případě kybernetického útoku. OM Česká republika, z.s. tedy anonymně analyzuje statisticky shromažďované údaje a informace s cílem zvýšit ochranu dat a bezpečnost dat našeho spolku a zajistit optimální úroveň ochrany osobních údajů, které zpracováváme. Anonymní data souborů protokolu serveru jsou uložena odděleně od všech osobních údajů poskytnutých subjektem údajů.

  1. Rutinní vymazávání a blokování osobních údajů

Správce údajů zpracovává a uchovává osobní údaje subjektu údajů pouze po dobu nezbytnou k dosažení účelu uchovávání nebo pokud to uděluje evropský zákonodárce nebo jiní zákonodárci v právních nebo správních předpisech.

Pokud se nepoužije účel uskladnění nebo pokud vyprší doba uchovávání stanovená evropským zákonodárcem nebo jiným příslušným zákonodárcem, osobní údaje jsou běžně blokovány nebo vymazány v souladu s právními požadavky.

  1. Práva subjektu údajů
  1. a) Právo na vydání potvrzení

Každý subjekt údajů má právo udělené evropským zákonodárcem, aby získal od správce potvrzení o tom, zda jsou nebo nejsou zpracovávány osobní údaje, které se ho týkají. Pokud si subjekt údajů přeje využívat tohoto práva na potvrzení o zpracovávání jeho osobních dat, může kdykoli kontaktovat jakéhokoli zaměstnance správce osobních údajů anebo správce osobně.

  1. b) Právo na přístup

Každý subjekt údajů má právo udělené evropským zákonodárcem, aby kdykoli získal od správce bezplatné informace o svých uložených osobních údajích a kopii těchto informací. Kromě toho evropské směrnice a nařízení poskytují subjektu údajů přístup k následujícím informacím:

  • účely zpracování;
  • kategorie příslušných osobních údajů;
  • příjemci nebo kategorie příjemců, kterým byly nebo budou zpřístupněny osobní údaje, zejména příjemci ve třetích zemích nebo mezinárodních organizacích;
  • pokud je to možné, předpokládané období,ve kterém budou osobní údaje uloženy, nebo pokud to není možné, kritéria použitá k určení této doby;
  • existenci práva požadovat od správce opravu nebo vymazání osobních údajů nebo omezení zpracování osobních údajů týkajících se subjektu údajů nebo vznést námitky proti takovému zpracování;
  • existenci práva podat stížnost u orgánu dozoru;
  • pokud osobní údaje nejsou získány od subjektu údajů, veškeré dostupné informace o jejich zdroji;
  • existenci automatizovaného rozhodování včetně profilování uvedeného v čl. 22 odst. 1 a 4 GDPR a alespoň v těchto případech smysluplné informace o důvodech zúčastněné osoby, jakož i význam a předpokládané důsledky takového zpracování pro dotčenou osobu.

Subjekt údajů má dále právo získat informace o tom, zda jsou osobní údaje předávány třetí zemi nebo mezinárodní organizaci. V takovém případě má subjekt údajů právo být informován o vhodných zárukách týkajících se předávání informací.

Pokud si subjekt údajů přeje využívat tohoto práva přístupu, může se kdykoli obrátit na jakéhokoli zaměstnance správce.

  1. d) Právo na vymazání (právo na zapomenutí)

Každý subjekt údajů má právo udělené evropským zákonodárcem, aby od správce získal vymazání osobních údajů, které se ho týkají, bez zbytečného odkladu a správce je povinen bez zbytečného odkladu vymazat osobní údaje, pokud je uveden jeden z následujících důvodů:

  • Osobní údaje již nejsou nezbytné vzhledem k účelům, pro které byly shromažďovány nebo jinak zpracovávány.
  • Subjekt údajů odvolává souhlas, na jehož základě je zpracování založeno podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR nebo čl. 9 odst. 2 písm. a) GDPR, a neexistuje-li půda pro zpracování.
  • Subjekt údajů brání zpracovávání podle čl. 21 odst. 1 GDPR a neexistují žádné nadřazené oprávněné důvody pro zpracování nebo subjekt údajů, který má za cíl zpracování podle čl. 21 odst. 2 GDPR.
  • Osobní údaje byly zpracovány protiprávně.
  • Osobní údaje musí být vymazány z důvodu dodržování zákonné povinnosti v právu Unie nebo v členském státě, kterému podléhá správce.
  • Osobní údaje byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti podle čl. 8 odst. 1 GDPR.

Pokud se použije jeden z výše uvedených důvodů a subjekt údajů požaduje vymazání osobních údajů uložených společnosi OM Česká republika, z.s., může se kdykoli obrátit na jakéhokoli zaměstnance správce. Zaměstnanec OM Česká republika, z.s. musí neprodleně zajistit, aby byla žádost o smazání okamžitě splněna. 8 (1) GDPR.

Pokud správce zveřejnil osobní údaje a je podle čl. 17 odst. 1 povinen smazat osobní údaje, správce, s ohledem na dostupnou technologii a náklady na provedení, učiní přiměřené kroky, včetně technických opatření, aby informoval ostatní správce zpracovávající osobní údaje subjektu údajů, který požádal o vymazání jakýchkoli odkazů na jeho osobní údaje nebo jejich kopírování nebo replikaci, pokud to zpracování výše zmíněných osobních údajů nevyžaduje. Zaměstnanci OM Česká republika, z.s. zajistí v jednotlivých případech nezbytná opatření.

  1. e) Právo na omezení zpracování

Každý subjekt údajů má právo udělené evropským zákonodárcem, aby dosáhl od správce omezení zpracování osobních údajů, pokud platí některá z těchto podmínek:

  • Přesnost osobních údajů zpochybňuje subjekt údajů, a to po dobu, která umožňuje správci ověřit přesnost osobních údajů.
  • Zpracování je nezákonné a subjekt údajů nepožaduje vymazání osobních údajů a místo toho požaduje omezení jejich užívání.
  • Správce již nepotřebuje osobní údaje pro účely zpracování, ale subjekty údajů požadují, aby vytvořily, uplatňovaly nebo obhájily právní nároky.
  • Subjekt údajů vznesl námitku proti zpracování podle čl. 21 odst. 1 GDPR, dokud nebude ověřeno, zda legitimní důvody provozovatele převyšují práva subjektu údajů.

Je-li splněna jedna z výše uvedených podmínek a subjekt údajů požaduje omezení zpracování osobních údajů uložených společností OM Česká republika, z.s., může se kdykoli obrátit na jakéhokoli zaměstnance správce. Zaměstnanec organizace OM Česká republika, z.s. zajistí omezení zpracování.

  1. f) Právo na přenositelnost dat

Každý subjekt údajů má právo udělené evropským zákonodárcem, aby obdržel osobní údaje, které se ho týkají, a které byly poskytnuty správci, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu. Má právo předat tyto údaje jinému správci bez překážek od správce, kterému byly poskytnuty osobní údaje, pokud je zpracování založeno na souhlasu podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR nebo čl. 9 odst. 2 písm. a) GDPR nebo na základě smlouvy podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR a zpracování probíhá automatizovaně, pokud zpracování není nezbytné pro plnění úkolů vykonávaných ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci svěřené správci.

Kromě toho při výkonu svého práva na přenositelnost údajů podle čl. 20 odst. 1 GDPR má subjekt údajů právo předat osobní údaje přímo od jednoho správce k jinému, pokud je to technicky proveditelné, a pokud tak nepříznivě neovlivní práva a svobodu ostatních.

Pro uplatnění práva na přenositelnost dat může dotyčná osoba kdykoli kontaktovat jakéhokoli zaměstnance OM Česká republika, z.s.

  1. g) Právo na námitku

Každý subjekt údajů má od evropského zákonodárce právo kdykoli vznést námitky na zpracování osobních údajů a to z jakéhokoli důvodu, který se týká jeho konkrétní situace dle písmene e) nebo f) ) čl. 6 odst. 1 GDPR. To platí i pro profilování založené na těchto ustanoveních.

V případě námitky OM Česká republika, z.s. již nebude zpracovávat osobní údaje, pokud nemůže prokázat přesvědčivé oprávněné důvody pro zpracování, které překračují zájmy, práva a svobody subjektu údajů nebo pro vznik, výkon nebo obranu právních nároků.

Pokud OM Česká republika, z.s. zpracovává osobní údaje pro účely přímého marketingu, má subjekt údajů právo kdykoli vznést námitky proti zpracování osobních údajů, které se ho týkají pro takový marketing. To se týká profilování v rozsahu, v souvislosti s tímto přímým marketingem. Pokud subjekt údajů vznáší námitku na OM Česká republika, z.s. z důvodu zpracovávání osobních údajů pro účely přímého marketingu, OM Česká republika, z.s. již nebude zpracovávat osobní údaje pro tyto účely.

Subjekt údajů má navíc právo z důvodů týkajících se jeho konkrétní situace vznést námitky proti zpracování osobních údajů, které se jej týkají, pro účely vědeckého nebo historického výzkumu nebo pro statistické účely podle čl. 89 odst. 1) GDPR, pokud je zpracování nezbytné pro plnění úkolů prováděných z důvodů veřejného zájmu.

Pro uplatnění práva na námitku může subjekt údajů kontaktovat jakéhokoli zaměstnance společnosti OM Česká republika, z.s. V souvislosti s využíváním služeb informační společnosti a s ohledem na směrnici 2002/58 / ES může dotčená osoba využít svého práva vznášet námitky automatizovanými prostředky pomocí technických specifikací.

  1. h) Automatizované individuální rozhodování včetně profilování

Každý subjekt údajů má právo udělené evropským zákonodárcem, aby nepodléhal rozhodnutí založenému výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které vyvolává právní účinky, jež se ho týkají, nebo se ho podobně významně dotýká, pokud rozhodnutí (1) není nutné pro uzavírání nebo plnění smlouvy mezi subjektem údajů a správcem údajů, nebo (2) není povolen právními předpisy Unie nebo členského státu, kterým podléhá správce, a která také stanoví přijetí vhodných opatření k ochraně práv a svobod údajů a oprávněných zájmů subjektu údajů, nebo (3) není založeno na výslovném souhlasu subjektu údajů.

Je-li rozhodnutí (1) nezbytné pro uzavření nebo plnění smlouvy mezi subjektem údajů a správcem údajů, nebo (2) je založeno na výslovném souhlasu subjektu údajů, OM Česká republika, z.s. provede vhodná opatření k zajištění práva a svobod oprávněného zájmu subjektu údajů, nejméně právo na získání intervence ze strany správce, vyjádření jeho názoru a napadnutí rozhodnutí.

Pokud si subjekt údajů přeje uplatnit právo týkající se automatizovaného individuálního rozhodování, může kdykoli kontaktovat jakéhokoli zaměstnance OM Česká republika. z.s.

  1. i) Právo odebrat souhlas s ochranou údajů

Každý subjekt údajů má právo udělené evropským zákonodárcem, aby kdykoli odvolal svůj souhlas se zpracováním svých osobních údajů.

Jestliže si daný subjekt přeje uplatnit právo odvolat souhlas, může se kdykoliv obrátit na jakéhokoli zaměstnance OM Česká republika, z.s.

  1. Ustanovení o ochraně dat týkajících se aplikace a používání Facebooku

Na této webové stránce má řadič integrované komponenty společnosti Facebook. Facebook je sociální síť.

Sociální síť je místem pro společenské schůzky na internetu, což je on-line komunita, která obvykle umožňuje uživatelům komunikovat a interaktivně reagovat ve virtuálním prostoru. Sociální síť může sloužit jako platforma pro výměnu názorů a zkušeností nebo umožnit internetové komunitě poskytovat osobní nebo obchodní informace. Facebook umožňuje uživatelům sociálních sítí vytváření soukromých profilů, odesílat fotografie a vytvářet síť prostřednictvím požadavků přátel.

Facebook je společnost Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, Spojené státy. Pokud žijete mimo Spojené státy nebo Kanadu, připadají veškeré kompetence společnosti Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irsko.

Při každém vyvolání některé z jednotlivých stránek této internetové stránky, která je ovládána řadičem a do které byla integrována součást Facebook (pluginy na Facebooku), webový prohlížeč v systému informačních technologií subjektu údajů automaticky vyzve ke stažení zobrazení příslušné složky Facebooku z Facebooku prostřednictvím komponentů Facebook. Přehled všech pluginů sítě Facebook je k dispozici na adrese https://developers.facebook.com/docs/plugins/. Během tohoto technického postupu je společnost Facebook informována o tom, jaké konkrétní podstránky našeho webu navštívil subjekt údajů.

Pokud je subjekt údajů přihlášen současně na Facebooku, Facebook zjistí při každém pohybu na našich webových stránkách subjektem údajů - a po celou dobu jeho pohybu na naší internetové stránce, kterou konkrétní podstránku našich webových stránek subjekt údajů navštívil. Tyto informace jsou shromažďovány prostřednictvím komponentů Facebook a přidruženy k příslušnému účtu Facebook subjektu údajů. Pokud subjekt údajů klikne na jedno z tlačítek Facebook integrovaných do našich webových stránek, např. tlačítko "Podobně" nebo pokud subjekt údajů vloží komentář, pak se Facebook porovná tyto informace s osobním uživatelským účtem Facebooku subjektu údajů a uchová jeho osobní údaje.

Společnost Facebook obdrží prostřednictvím Facebook komponentu informace o návštěvě subjektu údajů na našich webových stránkách vždy, když je subjekt údajů přihlášen ve stejnou dobu na Facebooku a na našich webových stránkách. K tomu dochází bez ohledu na to, zda subjekt údajů klikne na odkaz Facebook nebo ne. Pokud takový přenos informací na Facebooku není pro danou osobu žádoucí, může mu zabránit tím, že se odhlásí ze svého účtu na Facebooku předtím, než se připojí na naši webovou stránku.

Pokyny pro ochranu údajů zveřejněné společností Facebook, které jsou k dispozici na adrese https://facebook.com/about/privacy/, poskytují informace o sběru, zpracování a používání osobních údajů prostřednictvím Facebooku. Kromě toho je vysvětleno, jaké možnosti nastavení Facebook nabízí k ochraně soukromí subjektu údajů. Navíc jsou k dispozici různé možnosti konfigurace, které umožňují odstranění přenosu dat na Facebook. Tyto aplikace může subjekt údajů použít k odstranění přenosu dat na Facebook.

  1. Ustanovení o ochraně dat týkajících se aplikace a použití fotografií Getty Images

Na této webové stránce má řídicí jednotka integrované komponenty Getty Images. Getty Images je americká obrazová agentura. Fotografická agentura je podnik, který na trhu poskytuje obrazy a další obrazové materiály. Obecně platí, že obrazové agentury uvádějí na trh fotografie, ilustrace a záběry. Fotografická agentura zpřístupňuje různým zákazníkům, zejména provozovatelům internetových stránek, redaktorům tiskových a televizních médií a reklamním agenturám, obrazy, které používají.

Operační složkou prvků Getty Images je Getty Images International, 1. patro, The Herbert Building, The Park, Carrickmines, Dublin 18, Irsko.

Getty Images umožňuje vkládání obrázků z úložiště (v některých případech zdarma). Vložením se rozumí zahrnutí nebo integrace libovolného cizího obsahu, např. textové, obrazové nebo obrazové údaje poskytované zahraničními webovými stránkami a poté zobrazením na vlastním webu. Za účelem vkládání se používá tzv. vložený kód. Vložený kód je kód HTML, který je integrován do webové stránky vlastníka webu. Když je integrovaný kód vložen vlastníkem webových stránek, je ihned zobrazen externí obsah ostatních webových stránek, pokud je webová stránka navštívena. Pokud je zobrazen obsah třetí strany, je externí obsah načten přímo z jiného webu. Getty Images poskytuje další informace o vloženém obsahu pod http://www.gettyimages.de/resources/embed.

Prostřednictvím technické implementace vloženého kódu, který umožňuje zobrazení obrázků v produktech Getty Images, je adresa IP připojení k internetu, přes kterou subjekt dat vstoupil na naše webové stránky, přenesen do Getty Images. Dále získává Getty Images informace o našich webových stránkách jako je typ prohlížeče, jazyk prohlížeče, čas a délku přístupu. Společnost Getty Images může shromažďovat navigační informace, kterými jsou informace o tom, které z našich podstránek byly subjektem údajů navštíveny a které odkazy byly kliknuty, stejně jako další interakce, které subjekt údajů provedl při návštěvě našeho webu. Tato data mohou být uložena a analyzována produktem Getty Images.

Další informace a příslušná ustanovení týkající se ochrany dat v Getty Images mohou být získána na adrese http://www.gettyimages.de/enterprise/privacy-policy.

  1. Ustanovení o ochraně dat týkajících se aplikace a používání služby Google AdSense

Na této webové stránce správce integroval službu Google AdSense. Google AdSense je služba online, která umožňuje umístění reklam na weby třetích stran. Google AdSense je založen na algoritmu, který vybírá reklamy zobrazované na webových stránkách třetích stran tak, aby odpovídaly obsahu příslušného webu třetí strany. Google AdSense povoluje cílení uživatele na internetu zaměřené na zájmy, které se provádí pomocí generování individuálních uživatelských profilů.

Operační složkou komponenty AdSense společnosti Google je společnost Alphabet Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, Spojené státy.

Cílem komponenty Google AdSense je integrace reklam na našich webových stránkách. Google AdSense umístí soubor cookie do systému informačních technologií subjektu údajů. Definice souborů cookie je vysvětlena výše. S nastavením cookie je Alphabet Inc. schopen analyzovat využití našich webových stránek. Při každém vyvolání na jednu z jednotlivých stránek této internetové stránky, kterou provozuje správce a do kterého je integrována součást Google AdSense, internetový prohlížeč v systému informačních technologií subjektu údajů automaticky předá data prostřednictvím Komponentu Google AdSense pro účely online inzerce a vypořádání provizí společnosti Alphabet Inc. Během tohoto technického postupu získává firma Alphabet Inc. Informace o osobních údajích, jako je například adresa IP subjektu údajů, který slouží, mimo jiné, k zjištění země, odkud se návštěvník připojil, a následně k vytvoření provize.

Subjekt údajů může, jak již bylo uvedeno výše, kdykoli zabránit nastavení souborů cookie našich webových stránek pomocí odpovídajícího přizpůsobení použitého webového prohlížeče, a tím trvale odmítnout nastavení souborů cookie. Takové přizpůsobení použitého internetového prohlížeče by také zabránilo společnosti Alphabet Inc. nastavit soubor cookie v systému informačních technologií subjektu údajů. Dále soubory cookie, které Alphabet Inc. již používá, mohou být kdykoli smazány prostřednictvím webového prohlížeče nebo jiných softwarových programů.

Google AdSense dále používá také tzv. sledovací pixely. Sledovací pixel je miniaturní grafika, která je vložena do webových stránek a umožňuje zapisování souboru protokolu a analýzu souboru protokolu, pomocí které lze provádět statistickou analýzu. Na základě zabudovaných sledovacích pixelů je společnost Alphabet Inc. schopna určit, zda a kdy byla webová stránka otevřena subjektem údajů, a na které klepnutí na něj odkazoval subjekt údajů. Sledovací pixely slouží mimo jiné k analýze toku návštěvníků na webových stránkách.

Prostřednictvím služby Google AdSense jsou osobní údaje a informace, které obsahují také adresu IP a jsou nezbytné pro shromažďování a evidenci zobrazovaných reklam, předávány společnosti Alphabet Inc. ve Spojených státech amerických. Tyto osobní údaje budou uloženy a zpracovány ve Spojených státech amerických. Společnost Alphabet Inc. může sdělovat osobní údaje prostřednictvím tohoto technického postupu třetím osobám.

Google AdSense je dále vysvětleno na následujícím odkazu

https://www.google.com/intl/cs/adsense/start/.

 

  1. Ustanovení o ochraně dat týkajících se aplikace a používání služby Google Analytics (s funkcí anonymizace)

Na této webové stránce má správce integrovaný komponent Google Analytics (s funkcí anonymizátoru). Služba Google Analytics je služba pro webovou analýzu. Webová analýza je sběr, shromažďování a analýza údajů o chování návštěvníků webových stránek. Služba webových analýz shromažďuje mimo jiné údaje o webové stránce, ze které návštěvník přešel na danou stránku (tzv. Referrer), které podstránky byly navštíveny, o tom, jak často a jakou dobu byla podstránka zobrazena. Webová analýza se používá hlavně pro optimalizaci webové stránky a pro analýzu nákladů a přínosů internetové reklamy.

Operátorem komponentu Google Analytics je společnost Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, Spojené státy.

Pro analýzu webových stránek pomocí služby Google Analytics používá správce aplikaci "_gat.anonymizeIp". Pomocí této aplikace je adresa IP internetového připojení subjektu údajů upravena společností Google a anonymní při přístupu na naše webové stránky z členského státu Evropské unie nebo jiného smluvního státu v rámci Dohody o Evropském hospodářském prostoru.

Účelem komponentu Google Analytics je analyzovat provoz na našich webových stránkách. Společnost Google využívá shromážděné údaje a informace mimo jiné k vyhodnocení využívání našich webových stránek a k poskytnutí on-line přehledů, které ukazují činnosti na našich webových stránkách a poskytují nám další služby týkající se používání našich internetových stránek.

Google Analytics umístí soubor cookie do systému informačních technologií subjektu údajů. Definice souborů cookie je vysvětlena výše. S nastavením cookie je Google umožněno analyzovat používání našich webových stránek. Při každém otevření jedné z jednotlivých stránek která je provozována řídicí jednotkou a do které byla integrována součást Google Analytics, internetový prohlížeč v systému informačních technologií subjektu údajů automaticky předá data prostřednictvím Komponentu Google Analytics pro účely online inzerce a vypořádání provizí společnosti Google. V průběhu tohoto technického postupu společnost Google získává znalosti o osobních informacích, jako je například adresa IP subjektu údajů, který slouží společnosti Google mimo jiné k pochopení původu návštěvníků a prokliků a následně k vypořádání provizí.

Soubor cookie slouží k ukládání osobních údajů, jako je doba přístupu, umístění, ze kterého byl přístup proveden, a četnost návštěv na našich webových stránkách subjektem údajů. Při každé návštěvě na našich internetových stránkách budou takové osobní údaje, včetně adresy IP přístupu k internetu využívané subjektem údajů, předány společnosti Google ve Spojených státech amerických. Tyto osobní údaje jsou ukládány společností Google ve Spojených státech amerických. Společnost Google může tyto osobní údaje shromážděné technickým postupem předat třetím osobám.

Subjekt údajů může, jak již bylo uvedeno výše, kdykoli zabránit nastavení souborů cookie prostřednictvím našich webových stránek pomocí odpovídajícího přizpůsobení použitého webového prohlížeče, a tím trvale popřít nastavení souborů cookie. Takové přizpůsobení použitého internetového prohlížeče by také zabránilo tomu, aby služba Google Analytics nastavila soubor cookie v systému informačních technologií subjektu údajů. Soubory cookie, které Google Analytics již používá, mohou být navíc kdykoli smazány prostřednictvím webového prohlížeče nebo jiných softwarových programů.

Subjekt údajů má navíc možnost vznést námitky proti shromažďování dat generovaných službou Google Analytics, které souvisejí s používáním těchto webových stránek, jakož i se zpracováním těchto údajů společností Google a možnost vyloučit takové údaje . Za tímto účelem musí subjekt údajů stáhnout odkaz na stránku https://tools.google.com/dlpage/gaoptout a nainstalovat ho. Tento doplněk prohlížeče informuje službu Google Analytics prostřednictvím jazyka JavaScript, že veškerá data a informace o návštěvách internetových stránek nemají být do služby Google Analytics přenášena. Instalace doplňků prohlížeče se považuje za námitku společnosti Google. Je-li systém informačních technologií subjektu údajů později smazán, naformátován nebo nově nainstalován, musí subjekt údajů přeinstalovat doplňky prohlížeče, aby zakázal službu Google Analytics. Pokud byl doplněk prohlížeče odinstalován subjektem údajů nebo jinou osobou, která má příslušnou pravomoc jednat v příslušné oblasti, je možné provést opětovnou instalaci nebo opětovnou aktivaci doplňků prohlížeče.

Další informace a příslušná ustanovení o ochraně údajů společnosti Google mohou být získána na adrese https://www.google.com/intl/cs/policies/privacy/ a http://www.google.com/analytics/terms/us. html. Služba Google Analytics je dále vysvětlena na adrese https://www.google.com/analytics/.

  1. Ustanovení o ochraně dat týkajících se aplikace a používání služby Google-AdWords

Na této webové stránce správce integroval službu Google AdWords. Služba Google AdWords je služba pro internetovou reklamu, která umožňuje inzerentovi umístit reklamy do výsledků vyhledávače Google a do reklamní sítě Google. Služba Google AdWords umožňuje inzerentovi předdefinovat konkrétní klíčová slova, pomocí kterých se reklama zobrazuje pouze ve výsledcích vyhledávání Google, když uživatel využívá vyhledávací nástroj k získání výsledku vyhledávání relevantního pro klíčová slova. V reklamní síti Google jsou reklamy distribuovány na příslušných webových stránkách pomocí automatického algoritmu, s přihlédnutím k dříve definovaným klíčovým slovům.

Operační společností Google AdWords je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, Spojené státy.

Účelem služby Google AdWords je propagace našich webových stránek tím, že na webových stránkách třetích stran a ve výsledcích vyhledávání vyhledávače Google a inzerci třetích stran na našich webových stránkách obsahuje relevantní reklamu.

Pokud subjekt údajů vstoupí na naše webové stránky prostřednictvím reklamy Google, soubor cookie provede prostřednictvím systému Google v systému informačních technologií subjektu údajů konverzi. Definice souborů cookie je vysvětlena výše. Konverze cookie ztratí platnost po 30 dnech a nepoužívá se k identifikaci subjektu údajů. Pokud konverze soubor cookie ještě nevypršela, používá se ke kontrole, zda na našich webových stránkách byly vyvolány určité podstránky, např. “zprávy z domova”. Prostřednictvím souboru cookie pro konverzi dokáže společnost Google i správce vyhodnotit, zda osoba, pomocí reklamy AdWords na našich webových stránkách, generovala prodej, tj. realizovala nebo zrušila prodej zboží.

Údaje a informace shromážděné prostřednictvím použití souboru cookie pro konverzi využívá společnost Google k vytváření statistik návštěv našich webových stránek. Tyto statistiky návštěv se používají k určení celkového počtu uživatelů, kteří vstoupili na naše stránky prostřednictvím reklam AdWords, aby zjistili, jaký byl úspěch či neúspěch každé reklamy AdWords a zda v budoucnu optimalizují naše reklamy AdWords. Ani náš spolek ani jiní inzerenti Google AdWords neobdrží od společnosti Google informace, které by mohly identifikovat subjekt údajů.

Soubor cookie pro konverzi ukládá osobní údaje, např. internetové stránky navštívené subjektem údajů. Při každé návštěvě našich internetových stránek, jsou osobní údaje, včetně adresy IP přístupu k internetu, které používá subjekt údajů, předávány společnosti Google ve Spojených státech amerických. Tyto osobní údaje jsou ukládány společností Google ve Spojených státech amerických. Společnost Google může tyto osobní údaje shromážděné technickým postupem předat třetím osobám.

Subjekt údajů může kdykoli zabránit nastavení cookies našimi webovými stránkami, jak je uvedeno výše, pomocí odpovídajícího nastavení používaného internetového prohlížeče, a tím trvale odepřít nastavení souborů cookie. Takové nastavení použitého internetového prohlížeče by také zabránilo společnosti Google, aby v systému informačních technologií subjektu údajů ukládala cookie pro konverzi. Navíc soubor cookie nastavený službou Google AdWords může být kdykoli smazán prostřednictvím internetového prohlížeče nebo jiných softwarových programů.

Subjekt údajů má možnost vznést námitky vůči reklamě společnosti Google založené na zájmových právech. Z tohoto důvodu musí subjekt údajů přistupovat z každého prohlížeče pomocí odkazu www.google.de/settings/ads a nastavit požadovaná nastavení.

Další informace a příslušná ustanovení o ochraně údajů společnosti Google mohou být získána na adrese https://www.google.com/intl/cs/policies/privacy/.

 

  1. Ustanovení o ochraně dat týkajících se aplikace a používání aplikace Instagram

Na této webové stránce má řadič integrované součásti služby Instagram. Služba Instagram je služba, která může být kvalifikována jako audiovizuální platforma, která umožňuje uživatelům sdílet fotografie a videa a šířit je v jiných sociálních sítích.

Provozovatelem služeb nabízených společností Instagram je společnost Instagram LLC, 1 Hacker Way, budova 14 prvního patra, Menlo Park, CA, Spojené státy.

Při každé návštěvě některé z jednotlivých stránek této internetové stránky, která je provozována správcem a na které byla integrována součást Instagram (tlačítko Insta), se automaticky zobrazí výzva k prohlížení internetového prohlížeče v systému informačních technologií subjektu údajů a ke stažení příslušného komponentu Instagram aplikace Instagram. Během tohoto technického postupu společnost Instagram dostane informaci jaká konkrétní podstránka našeho webu byla subjektem údajů navštívena.

Pokud je subjekt údajů přihlášen na naše stránky současně s Instagramem, Instagram zjistí při každém navštívení našich webových stránkách subjektem údajů a po celou dobu trvání pobytu na našich internetových stránkách, jaké konkrétní podstránky našeho internetu subjekt údajů navštívil. Tyto informace jsou shromažďovány prostřednictvím komponent Instagram a jsou přidruženy k příslušnému účtu Instagram subjektu údajů. Pokud subjekt údajů klikne na jedno z tlačítek Instagram integrovaných na našich webových stránkách, Instagram tyto informace propojí s osobním uživatelským účtem Instagram subjektu údajů a uchovává osobní údaje.

Instagram získává informace prostřednictvím komponenty Instagram, které podstránky na našich webových stránkách subjekt údajů navštívil za předpokladu, že subjekt údajů je v době návštěvy našich webových stránek přihlášen zároveň v Instagramu. K tomu dochází bez ohledu na to, zda osoba klepne na tlačítko Instagram nebo nikoli. Pokud takový přenos informací do Instagramu není pro daného subjektu žádoucí, pak mu může zabránit odhlášením se z účtu Instagram ještě předtím, než navštíví naše webové stránky.

Další informace a příslušná ustanovení týkající se ochrany dat společnosti Instagram mohou být získána na adrese

https://help.instagram.com/155833707900388 https://www.instagram.com/about/legal/privacy/.

  1. Ustanovení o ochraně dat týkajících se aplikace a používání LinkedIn

Řídicí jednotka obsahuje na této webové stránce komponenty LinkedIn Corporation. LinkedIn je webová sociální síť, která umožňuje uživatelům s existujícími obchodními kontakty se připojit a vytvářet nové kontakty. Více než 400 milionů registrovaných lidí ve více než 200 zemích používá LinkedIn. LinkedIn je tedy v současné době největší platformou pro různé kontakty a jednou z nejnavštěvovanějších webových stránek na světě.

Provozovatelem společnosti LinkedIn je LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court Mountain View, CA 94043, United States. Pokud jde o záležitosti týkající se ochrany soukromí mimo Spojené státy a otázky ochrany osobních údajů, odpovídá LinkedIn Ireland, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irsko.

Při každém vvstupu z jedné z jednotlivých stránek této internetové stránky, která je provozována řídicí jednotkou a na které byla integrována součást LinkedIn (plug-in LinkedIn), je internetový prohlížeč systému informačních technologií subjektu údajů automaticky vyzván ke stažení a zobrazení příslušné komponenty LinkedIn společnosti LinkedIn.

Další informace o plug-inu služby LinkedIn naleznete na adrese https://developer.linkedin.com/plugins. Během tohoto technického postupu získává společnost LinkedIn informace o tom, jakou konkrétní podstránku webové stránky návštěvník údajů navštívil.

Pokud je subjekt údajů přihlášen současně na LinkedIn, při každém vstupu na naše webové stránky subjektem údajů a po celou dobu trvání pobytu na naší internetové stránce LinkedIn zjistí, kterou konkrétní podstránku našeho internetu stránku subjekt údajů navštívil. Tyto informace jsou shromažďovány prostřednictvím komponenty LinkedIn a přidruženy k příslušnému účtu LinkedIn subjektu údajů. Pokud subjekt údajů klikne na jedno z tlačítek LinkedIn integrovaných na našich webových stránkách, LinkedIn přidělí tyto informace osobnímu účtu uživatele LinkedIn subjektu údajů a uloží osobní údaje.

LinkedIn obdrží informace prostřednictvím komponenty LinkedIn, které subjekt údajů navštívil na našich webových stránkách, za předpokladu, že dotyčná osoba je při přihlášení na našich webových stránkách přihlášena na LinkedIn. K tomu dochází bez ohledu na to, zda daná osoba klikne na tlačítko LinkedIn nebo nikoli. Pokud takový přenos informací na LinkedIn není pro subjektu údajů žádoucí, pak tomu může zabránit odhlášením se ze svého účtu LinkedIn předtím, než vstoupí na naši webovou stránku.

Pod https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls poskytuje Linkeldn možnost odhlásit se z e-mailových zpráv, SMS zpráv a cílených reklam, stejně jako možnost spravovat nastavení reklam. LinkedIn také využívá pobočky jako Eire, Google Analytics, BlueKai, DoubleClick, Nielsen, Comscore, Eloqua a Lotame. Nastavení takových souborů cookie může být změněno a zablokováno na adrese https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy. Platné zásady ochrany osobních údajů pro LinkedIn jsou k dispozici na adrese https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. Pravidla cookie služby LinkedIn jsou k dispozici na adrese https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy.

 

  1. Ustanovení o ochraně dat týkajících se aplikace a používání Pinterestu

Na této webové stránce má řadič integrované komponenty společnosti Pinterest Inc. Pinterest je tzv. sociální síť. Sociální síť je společenské místo pro setkání na internetu, což je online komunita, která umožňuje uživatelům vzájemně komunikovat ve virtuálním prostoru. Sociální síť může sloužit jako platforma pro výměnu názorů a zkušeností nebo umožňuje internetové komunitě poskytovat osobní nebo firemní informace. Pinterest umožňuje uživatelům sociální sítě publikovat mimo jiné sbírky obrazů a jednotlivé obrázky, stejně jako popisy na virtuálních pinbardech (tzv. piny), které pak mohou sdílet ostatní uživatelé (tzv. re-pins) nebo komentovat.

Provozovnou společností společnosti Pinterest je společnost Pinterest Inc., 808 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, Spojené státy.

Při každém vstupu na některou z jednotlivých stránek tohoto internetového serveru, který je provozován řídicí jednotkou a na kterém je integrována součást Pinterest (plug-in Pinterest), internetový prohlížeč v systému informačních technologií subjektu údajů automaticky zobrazí výzvu ke stažení příslušné komponenty Pinterest. Další informace o programu Pinterest naleznete na adrese https://pinterest.com/. Během tohoto technického postupu získává společnost Pinterest informace o tom, jakou konkrétní podstránku našich stránek subjekt údajů navštíví.

Pokud je subjekt údajů, při každém vstupu na naše webové stránky a po celou dobu trvání pobytu na našich internetových stránkách současně přihlášen na Pinterest, Pinterest zjistí, jaké konkrétní podstránky naší internetové stránky subjekt údajů navštívil. Tyto informace jsou shromažďovány prostřednictvím komponenty Pinterest a přidruženy k příslušnému účtu Pinterest subjektu údajů. Pokud subjekt údajů klikne na jedno z tlačítek Pinterest, které jsou integrovány na našich webových stránkách, pak Pinterest tyto informace přidělí osobnímu uživatelskému účtu Pinterest subjektu údajů a uloží osobní údaje.

Pinterest obdrží informace prostřednictvím komponenty Pinterest, které dotyčný subjekt navštívil na našich webových stránkách, za předpokladu, že dotyčná osoba je v době volání na naši webovou stránku v Pinterestu přihlášena. K tomu dochází bez ohledu na to, zda osoba klikne na Pinterest nebo ne. Pokud takový přenos informací do Pinterestu není pro subjekt údajů žádoucí, pak mu tomu může zabránit odhlášením z účtu Pinterest ještě předtím, než vstoupí na naši webovou stránku.

Pokyny k ochraně údajů zveřejněné společností Pinterest, které jsou k dispozici na adrese https://about.pinterest.com/privacy-policy, poskytují informace o shromažďování, zpracování a používání osobních údajů společností Pinterest.

 

  1. Ustanovení o ochraně dat týkajících se aplikace a používání Twitteru

Na této webové stránce má správce integrované součásti Twitteru. Twitter je vícejazyčná, veřejně přístupná mikroblogovací služba, na které uživatelé mohou publikovat a šířit tzv. tweety, např. krátké zprávy, které jsou omezeny na 140 znaků. Tyto krátké zprávy jsou k dispozici všem, včetně těch, kteří nejsou přihlášeni ke službě Twitter. Tweety se také zobrazují tzv. sledovatelům příslušného uživatele. Sledovatelé jsou další uživatelé Twitteru, kteří sledují tweety uživatele. Dále vám Twitter umožňuje oslovit široké publikum prostřednictvím hashtagů, odkazů nebo retweetů.

Operační společností Twitter je společnost Twitter, Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, Spojené státy.

Při každém vstupu na některou z jednotlivých stránek této internetové stránky, která je provozována správcem a na které byla integrována součást Twitter (tlačítko Twitter), se automaticky zobrazí výzva k prohlížení internetového prohlížeče v systému informačních technologií subjektu údajů ke stažení zobrazení příslušné komponenty Twitter. Další informace o tlačítkách Twitter naleznete na adrese https://about.twitter.com/de/resources/buttons. Během tohoto technického postupu společnost Twitter získává informace o tom, jakou konkrétní podstránku webové stránky návštěvník navštívil. Účelem integrace komponentu Twitter je opětovný přenos obsahu tohoto webu, aby naši uživatelé mohli tuto webovou stránku představit digitálnímu světu a zvýšit počet návštěvníků.

Pokud je subjekt údajů přihlášen ve stejnou dobu na Twitteru a našich stránkách, Twitter při každém vstupu na naše webové stránky subjektem údajů a po celou dobu jejich pobytu na naší internetové stránce zjistí, která konkrétní podstránka naší internetové stránky byla subjektem údajů navštívena. Tyto informace jsou shromažďovány prostřednictvím komponenty Twitter a přidruženy k příslušnému účtu Twitter subjektu údajů. Pokud subjekt údajů klikne na jedno z tlačítek Twitter integrovaných na našich webových stránkách, Twitter přidělí tyto informace osobnímu uživatelskému účtu služby Twitter pro subjekt údajů a uloží osobní údaje.

Twitter obdrží informace prostřednictvím komponenty Twitter, kterou subjekt údajů navštívil na našich webových stránkách, za předpokladu, že dotyčná osoba je při přihlášení na naše webové stránky zároveň přihlášena na Twitteru. K tomu dochází bez ohledu na to, zda daná osoba klikne na komponenty služby Twitter nebo nikoli. Pokud takový přenos informací na Twitteru není pro daného subjektu žádoucí, pak mu může zabránit tím, že se odhlásí ze svého Twitter účtu ještě předtím, než vstoupí na naši webovou stránku.

Příslušná ustanovení týkající se ochrany dat společnosti Twitter jsou přístupná na adrese https://twitter.com/privacy?lang=cs.

 

  1. Ustanovení o ochraně dat týkajících se použití PayPal jako platebního procesoru

 

Na této webové stránce má řadič integrované komponenty PayPal. PayPal je poskytovatel platebních služeb online. Platby jsou zpracovány prostřednictvím takzvaných účtů PayPal, které představují virtuální soukromé nebo obchodní účty. PayPal je také schopen zpracovat virtuální platby prostřednictvím platebních karet, pokud uživatel nemá účet PayPal. Účet PayPal je spravován prostřednictvím e-mailové adresy, a proto neexistují klasické čísla účtů. Služba PayPal umožňuje spouštět on-line platby třetím stranám nebo přijímat platby. Služba PayPal také přijímá funkce správce a nabízí služby pro ochranu kupujících.

Evropskou provozní společností společnosti PayPal je společnost PayPal (Europe) S.à.r.l. & Cie. S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, 2449 Lucembursko, Lucembursko.

Pokud subjekt údajů při zadání způsobu platby zvolí jako platební metodu platbu online v obchodě "PayPal", automaticky předáváme údaje subjektu údajů do PayPalu. Výběrem této možnosti platby subjekt údajů souhlasí s přenosem osobních údajů požadovaných pro zpracování plateb.

Osobní údaje předávané službě PayPal jsou obvykle jméno, příjmení, adresa, e-mailová adresa, adresa IP, telefonní číslo, číslo mobilního telefonu nebo jiná data potřebná pro zpracování plateb.

Předávání údajů je zaměřeno na zpracování plateb a předcházení podvodům. Správce převede osobní údaje do PayPal, zejména pokud je požadován oprávněný zájem o přenos. Osobní údaje vyměňované mezi PayPal a správcem za účelem zpracování dat budou předány prostřednictvím PayPalu. Tento přenos je určen pro kontrolu totožnosti a bonity.

PayPal v případě potřeby předá osobní údaje přidruženým subjektům a poskytovatelům služeb nebo subdodavatelům, pokud je to nezbytné pro plnění smluvních závazků nebo pro zpracování dat v objednávce.

Subjekt údajů má možnost kdykoli souhlas se zpracováním osobních údajů společnosti PayPal odvolat. Odvolání nemá žádný vliv na osobní údaje, které musí být zpracovány, použity nebo předány v souladu se (smluvním) zpracováním plateb.

Platná ustanovení týkající se ochrany dat společnosti PayPal mohou být získána na adrese https://www.paypal.com/us/webapps/mpp/ua/privacy-full.

 

  1. Právní základ pro zpracování

Článek 6 odst. 1 písm. GDPR slouží jako právní základ pro zpracování operací, pro které získáváme souhlas ke konkrétnímu účelu zpracování. Je-li zpracování osobních údajů nezbytné pro plnění smlouvy, ke které je subjekt údajů smluvní stranou, jako je například případ, kdy jsou operace zpracování údajů nezbytné pro poskytnutí jakékoli služby, je zpracování údajů možné na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR. Totéž platí pro takové operace zpracování, které jsou nezbytné pro provádění předsmluvních opatření, například v případě dotazů týkajících se našich služeb.

Náš spolek je daňovým subjektem. V důsledku toho jsme povinni zpracovávat osobní údaje pro plnění daňových povinností. Zpracovávání údajů je založeno na čl. 6 odst. 1 písm. c) GDPR. Ve výjimečných případech může být zpracování osobních údajů nezbytné k ochraně životně důležitých zájmů subjektu údajů nebo jiné fyzické osoby. To by nastalo například v případě, že by návštěvník v naší společnosti byl zraněn anebo by potřeboval v souvislosti s našimi projekty, ve kterých je zapojen, lékařskou pomoc. V takovém případě by jeho jméno, věk, údaje o zdravotním pojištění nebo jiné důležité informace musely být předány lékaři, nemocnici nebo jiné třetí straně.

Zpracování by bylo založeno na čl. 6 odst. 1 písm. d) GDPR. Většina operací zpracování údajů může být založena na čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR. Tento právní základ se používá ke zpracování operací, na které se nevztahuje žádný z výše uvedených právních důvodů, je-li zpracování nezbytné pro účely oprávněných zájmů našeho spolku nebo třetí strany, s výjimkou případů, kdy tyto zájmy převyšují zájmy nebo základní práva a svobody subjektu údajů, které vyžadují ochranu osobních údajů.

Tyto operace zpracování jsou zvláště přípustné, protože byly výslovně zmíněny evropským zákonodárcem. Zákonodárce má za to, že lze předpokládat legitimní zájem, pokud je subjekt údajů klientem správce (bod odůvodnění 47 věty 2 GDPR).

 

  1. Legitimní zájmy sledované správcem nebo třetí osobou

Pokud je zpracování osobních údajů založeno na čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR, je náš legitimní zájem uskutečňovat naše aktivity ve prospěch všech našich zaměstnanců a spolupracovníků.

 

  1. Doba, po kterou budou osobní údaje uloženy

Kritériem pro určení doby uchovávání osobních údajů je příslušné zákonné období uchovávání údajů. Po uplynutí této lhůty se odpovídající údaje běžně odstraňují, pokud již nejsou nezbytné pro plnění smlouvy nebo pro zahájení smlouvy.

  1. Poskytování osobních údajů jako zákonných nebo smluvních požadavků; požadavek nezbytný k uzavření smlouvy; povinnost subjektu údajů poskytovat osobní údaje; možné důsledky neposkytnutí takových údajů osobní data; možné důsledky neposkytnutí takových údajů

Dáváme na srozumění, že poskytování osobních údajů je částečně vyžadováno zákonem (např. daňovými předpisy) nebo může vyplývat také ze smluvních ustanovení (např. informace o smluvním partnerovi). Někdy může být nezbytné, aby subjekt údajů poskytl své osobní údaje, které musíme následně zpracovat. Subjekt údajů je například povinen nám poskytnout osobní údaje, když s námi uzavře smlouvu o spolupráci.

Neposkytnutí osobních údajů by mělo za následek, že smlouva se subjektem údajů by nemohla být uzavřena. Před tím, než subjekt údajů poskytne osobní údaje, musí subjekt údajů kontaktovat oprávněného zaměstnance. Zaměstnanec objasní subjektu údajů, zda je poskytnutí osobních údajů vyžadováno zákonem nebo smlouvou. Dále subjektu údajů objasní, zda existuje povinnost poskytnout osobní údaje a důsledky neposkytnutí osobních údajů.

 

  1. Existence automatizovaného rozhodování

Jako odpovědná společnost nepoužíváme automatické rozhodování ani profilování.

 

  1. Změny těchto zásad ochrany osobních údajů

OM Česká republika, z.s. pravidelně kontroluje zákon o ochraně osobních údajů a může je kdykoli aktualizovat, například v případě změn v právu nebo způsobu fungování. Pravidelně kontrolujte naše webové stránky. Pokud dojde k významným změnám ve způsobu, jakým zpracováváme vaše osobní údaje, poskytneme toto oznámení na našich stránkách nebo vám oznámení změn zašleme.